درمان های جایگزین ارتودنسی

در مواقعی که ناهنجاری های دندان کمتر باشد، از درمان های جایگزین ارتودنسی برای رفع آن ناهنجاری ها استفاده می شود. از جمله درمان های جایگزین می توان به ونیر کامپوزیت و لامینیت اشاره کرد. اما باید گفت تنها راه درمان اصلی و پایه مشکلات فک و دندان ارتودنسی می باشد و از درمان های جایگزین زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که فرد می خواهد در مدت کوتاهی دندان های خود را مرتب کند یا تحمل نگه داری دستگاه های ارتودنسی را نداشته باشد. تا انتهای این مطلب از دکتر فرزین اصلانی ، بهترین متخصص ارتودنسی و جراحی فک در کرج همراه باشید.

 

درمان های جایگزین ارتودنسی - اصلانی

 

ونیر کامپوزیت

یکی از روش های ترمیم دندان استفاده از روکش یا ونیر کامپوزیت می باشد و برای افرادی که دچار پوسیدگی تغییر رنگ داخلی یا شکستگی دندان هستند، استفاده می شود. اما افراد بهتر است به این نکته توجه داشته باشند که دندان های سالم نباید تحت درمان های تهاجمی که نیاز به تراشیدن دندان دارد، قرار گیرند.به این معنا که مرز بین انتخاب ونیر کامپوزیت و ارتودنسی ،میزان تراش دندان می باشد. اگر این میزان تراش خیلی جزیی باشد این درمان مورد قبول خواهد بود ولی در غیر اینصورت اصلاً توصیه نمی شود. اگر ونیر کامپوزیت به درستی به کار رود می تواند مزایای زیر را داشته باشد:

  • زیبایی به شکل دندان می دهد
  • دوره درمانی آن کوتاه می باشد.
  • مقرون به صرفه است.

مراحل قرار دادن ونیر کامپوزیت بر روی دندان چگونه می باشد؟

در این روش درمانی بدون اینکه به بافت دندان آسیبی وارد شود، قسمت های نامرتب و پوسیده دندان تراشیده می شود و پس از اتمام تراش، ذرات از روی دندان ها پاک می شوند. برای اینکه کامپوزیت برای پالپ دندان مشکلی ایجاد نکند یک لایه گلاس آینومر ابتدا بر روی دندان قرار می گیرد و پس از آن دندان ها با اسید بخصوصی تمیز شده و باعث چسبندگی بیشتر ونیر کامپوزیت می شود. پس از انجام مراحل فوق ، مجدداً دندان مورد نظر شسته شده و پس از این که خشک شد نور آبی رنگی بر روی دندان تابیده می شود و در نهایت کامپوزیت روی دندان قرار می گیرد. برای اینکه سطح دندان ها یکنواخت شود از مته های مخصوصی استفاده می شود. با رعایت اصول تغذیه و مراقبت های بعد از ونیر کامپوزیت مدت ماندگاری آن به  سال ها می رسد.

 

درمان های جایگزین ارتودنسی - دکتر اصلانی

 

لامینیت دندان :

لمینیت یا لامینیت یک پوسته نازک سرامیکی از جنس پرسلن می باشد که به سطح دندان می چسبد؛به این نکته توجه داشته باشید که به میزان ضخامت لامینیت از سطح بیرونی ، دندان تراشیده می شود. برای اینکه از این روش درمانی استفاده شود باید دندان ها و فک در وضعیت مناسبی باشند. در این روش پس از معاینه و بررسی ایرادات دندان روی آن تراشیده شده و قالبگیری از دندان انجام می شود. پس از قالبگیری لامینیت ساخته شده و بر روی دندان قرار می گیرد. از جمله مزایای این روش می توان به مدت کوتاه درمان و هزینه مناسب آن اشاره کرد.

درمان های جایگزین ارتودنسی بهتر است یا درمان ارتودنسی ؟

اکثر روش های جایگزین ارتودنسی موقتی بوده و چون با تراشیدن سطح دندان همراه می باشد _در شرایط برابر_بهتر است از ارتودنسی استفاده شود؛ زیرا روشی دائمی بوده و دندان ها با حرکت در موقعیت صحیح خود قرار می گیرند و آسیبی به ساختار دندان نمی رسد. در درمان ارتودنسی ،در صورتی که دندان ها به هر میزان نامرتبی داشته باشد، برطرف می شود. در انواع خاصی از ارتودنسی، در صورتی که مشکل فکی وجود داشته باشد با درمان ارتوسرجری ( جراحی فک همراه با ارتودنسی ) مشکل برطرف می شود.

یه این نکته نیز توجه داشته باشید که ونیر کامپوزیت و لامینیت بیشتر برای درمان بد رنگی ها و کوتاهی و شکستگی دندان مورد استفاده قرار می گیرد و برای درمان نامرتبی ونظمی دندان ها بیشتر از ارتودنسی استفاده می شود. از نظر هزینه درمان ارتودنسی گران تر می باشد اما نتیجه حاصل از آن بهتر و ایده آل تر می باشد.

ونیرهای دندان قادر به حل چه نوع مشکلاتی هستند ؟

ونیرهای دندانی گاهی اوقات با عنوان ارتودنسی فوری نیز شناخته می شوند. از آن ها می توان برای مخفی و درمان کردن انواع مشکلات دندانی بهره برد. در ادامه به مهم ترین مشکلاتی که قابل برطرف شدن با ونیرهای دندانی هستند اشاره شده است :

  1. فاصله بین دندان ها
  2. دندان های کج و ناصاف و بدشکل
  3. دندان های لب پر و یا شکسته
  4. وجود لکه های بیرونی و داخلی دندان ها که دائمی باشد

در واقع ونیرها می توانند ظاهر دندان ها را اصلاح کنند و در نحوه قرارگیری فک و اصلاح آندربایت و یا اوربایت نقشی ندارند. به همین دلیل در مواردی این چنینی می تواند جایگزین مناسبی برای ارتودنسی باشد در غیر اینصورت برای درمان مشکلات پیچیده تر حتما نیاز به درمان های ارتودنسی می باشد.

دلیل استفاده از لمینت برای درمان کجی دندان ها بدون نیاز به ارتودنسی

به صورت کلی نخستین و بهترین روش برای درمان کجی و نامرتبی دندان ها استفاده از درمان ارتودنسی می باشد اما ممکن است این روش برای همه افراد خوشایند نباشد ، در چنین مواردی با در نظر گرفتن برخی شرایط می توان این درمان را بدون ارتودنسی انجام داد.

برای درمان دندان های کج لمینت بهتر است یا ارتودنسی ؟

برای نظم دادن به دندان های کج و ناهنجاری های فک از ارتودنسی که شاخه ای از علم دندانپزشکی است ، استفاده می شود. در این درمان ار براکت و یا سیم هایی استفاده می شود. اما لازم است بدانید که این روش درمانی نیز مانند سایر درمان ها بدون عارضه و خطر نیست. به همین دلیل با در نظر گرفتن شرایط بیمار ، بهترین متخصص ارتودنسی کرج ، ممکن است برای برطرف کردن کجی دندان ، درمان های جایگزین ارتودنسی مثل لمینت را پیشنهاد دهد.

درمان کجی دندان ها بدون ارتودنسی

خوشبختانه در حال حاضر درمان های جایگزین ارتودنسی برای برطرف کردن مشکلات ظاهری و کجی دندان ها وجود دارد و بیماران می توانند در هر سنی از این روش ها استفاده کنند :

ارتودنسی نامرئی : اینویزیلاین ها از پلاک های پلاستیکی نازک که بسیار سبک و شفاف هستند ، ساخته شده اند و برای درمان کجی دندان ها کاربرد دارند. افرادی که می خواهند در طول درمان اعتماد به نفس و زیبایی خود را حفظ کنند ، بیشتر خواستار این نوع روش درمانی هستند ؛ چرا که برای جابجایی دندان ها از هیچ سیم یا فلزی استفاده نمی شود.

بادنینگ دندان : از روش های آسان و سریع برای مرتب کردن و بهبود ظاهر دندان ها می باشد. در این روش برای بهبود ناهنجاری دندان ها از ماده ای به نام رزین کامپوزیت استفاده می شود.دراین روش دندانپزشک شما رزین را روی دندان هایی که نیاز به صاف کردن دارند اعمال می کند. رزین به کار رفته با رنگ دندان شما مطابقت دارد. باندینگ دندان با بستن شکاف بین دندان‌ها، تنظیم شکل و اندازه دندان ها و پوشاندن ترک های جزئی، لبخند شما را از همیشه زیباتر می کند.از مزایای این روش این است که بر خلاف ونیرها، باندینگ نیازی به تغییر مینای دندان توسط دندانپزشک شما ندارد.

دقت داشته باشید که این روش درمانی تنها در یک جلسه قابل انجام است و هزینه زیادی ندارد. لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که ماده به کار رفته در این روش به برخی مواد غذایی حساس می باشد و به همین علت ممکن است خیلی زود تغییر رنگ بدهد.

لمینت دندان : در واقع لمینت را می توان جایگزین خوبی برای ارتودنسی دندان در مواردی که دندان ها نامرتب و کج هستند دانست. در این روش کمی از مینای دندان تراش داده می شود تا فضای لازم برای ونیر فراهم شود. این روش درمانی عمر بالایی داشته و در طی چند جلسه انجام می شود.

روکش یا کامپوزیت دندان: روکش های دندان می توانند برای تقویت دندان های آسیب دیده یا محافظت از دندان هایی که به شدت پوسیده هستند ( پس از پر کردن یا عصب کشی) مورد استفاده قرار گیرند. علاوه بر حفاظت جهت صاف و مرتب شدن دندان ها نیز می توان از این روکش ها استفاده کرد تا لبخندی زیبا و شکیل داشت. زمانی که به تغییر رنگ اندازه و شکل دندان ها برای مطابقت ان ها با دندان های مجاور نیاز داریم، استفاده از روکش یا کامپوزیت می تواند بهترین انتخاب باشد.

وسیع کننده کام یا پالاتال اکسپندر: این درمان نوعی ارتودنسی است که بیشتر برای کودکان و نوجوانان کاربرد دارد که به آن ارتودنسی پیشگیری هم گفته می شود. در این متد از روند طبیعی رشد فرد برای پروسه درمان کمک گرفته می شود.

در این روش برای صاف کردن دندان ها یا رفع کراس بایت، جهت باز کردن و وسیع کردن فضای کام، در قوس بالایی دندان ها یک ابزار مخصوص قرار داده می شود . این کار باعث می شود تا دندان ها فضای بیشتری داشته باشند و به مرور در جای درست خود قرار بگیرند. همان طور که گفته شد، این روش بیشتر برای کودکان کاربرد دارد چرا که دهان آن ها برای رشد دندان های بالغ به فضای بیشتری نیاز دارد.

کلام آخر :

گزینه های پیش رویتان را با مشورت پزشک بررسی کرده و برای درمان اقدام کنید.

داشتن دندان های نامرتب یا کج میتواند بر اعتماد به نفس و زیبایی چهره شما تاثیر بسزایی داشته و خندیدن، جویدن یا صحبت کردن شما را با مشکل مواجه کند. صاف و مرتب کردن دندان ها می تواند این مشکل را برطرف کند. بریس و انجام ارتودنسی یک روش درمانی قابل اعتماد برای رفع این مشکل است. اما با این حال برخی از بیماران عزیز دنبال راه ها و درمان های دیگری جهت برطرف کردن نا مرتبی و تراز دندان ها هستند. زیباجویان عزیز می توانند برای انتخاب بهترین روش ممکن، با دکتر فرزین اصلانی، صحبت کنند تا ضمن دریافت کامل ترین مشاوره، با خیال راحت مناسب ترین و بهترین متد ممکن برایشان در نظر گرفته شود.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات