ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامریی آینده درمان های ارتودنسی است و با پیشرفتی که در سالهای جدید در این زمینه پیش آمده است ، این انتظار را ایجاد کرده است که در آینده ای نه چندان دور، جایگزین ارتودنسی سنتی با براکت و سیم های فلزی شود.این مدل ارتودنسی در سالهای اخیر در کشور ما نیز بالا گرفته است و به مرور متخصصین ارتودنسی بیشتری،در دوره های این نوع ارتودنسی شرکت کرده و مهارت انجام این ارتودنسی را فرا میگیرند و به سمت انجام درمان های شفاف ارتودنسی می روند . ارتودنسی نامریی انواع مختلفی دارد که در ابتدا به آنها می پردازیم ؛ مزایا و معایب این روش را در ادامه مبحث بررسی می نماییم  ؛ سپس نحوه عملکرد ان را ارزیابی کرده و در نهایت هزینه دریافت اینخدمت را با شما به بحث خواهیم نشست . برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با این مقاله از دکتر فرزین اصلانی ، بهترین فلوشیپ ارتودنسی کرج همراه باشید.

 

ارتودنسی نامرئی

 

ارتودنسی فلزی

با معرفی وسایل ارتودنسی ثابت به این علم ، تحولی شگرف در انجام درمان های ارتودنسی به وجود آمد . ارتودنسی ثابت نسلهای مختلفی را تجربه کرده است و پیشرفت های زیادی از نظر تکنیکی در آن ایجاد شده است تا عملکرد آن به شکل کنونی و امروزی ارتقا پیدا کند ؛ اما در طی این سالها یک مشکل برای این ارتودنسی حل نشده مانده است ‌و آن هم مسئله زیبایی است . با وجود پیشرفتهای تکنیکی در ارتودنسی ثابت ، براکت های فلزی و سنتی هنوز ظاهر نازیبایی دارند و این عمده ترین مسئله کار و درمان با براکت های فلزی است.

ارتودنسی لینگوال

یکی از اولین تغییرات در ارتودنسی فلزی به منظور زیباتر کردن آنها ،  انتقال آنها به سطح پشتی دندان ها بود . ابتدا سعی شد براکت ها و سیستم معمول ارتودنسی ثابت با همان ویژگی ها در پشت دندان ها به کار گرفته شوند و روی همین اصل ، شرکت های ارتودنسی معروف در صدد برآمدند سیستم های ارتودنسی ثابت مخصوص پشت دندانی یا ارتودنسی لینگوال را تدوین کنند . سختی اجرا و دشواری درمان با سیستم ارتودنسی لینگوال ، در نهایت مانع از همه گیری و رواج بالای سیستم ارتودنسی لینگوال شد و امروزه فقط ارتودنتیستهای بخصوصی انجام این نوع ارتودنسی را به عهده می گیرند.از ارتودنسی لینگوال به عنوان ارتودنسی مخفی نیز یاد می شود.

ارتودنسی شفاف:

تغییر دیگری که به منظور زیباتر کردن براکت های ارتودنسی رخ داد،معرفی براکت های شفاف و همرنگ دندان بود.این براکت ها از ماتریال های مختلفی ساخته و پرداخته شدند تا اینکه در نهایت براکت های شفاف با جنس سرامیکی ، بیش از براکت های دیگر مورد توجه قرار گرفتند و مقبولیت مناسبی پیدا کردند . اگرچه براکت های شفاف ارتودنسی نیز بدون اشکال تکنیکی نبودند،اما شیوه مناسبی از ارتودنسی شفاف برای مراجعین ارتودنسی بودند.برندهای مختلفی از ارتودنسی سرامیکی، توسط شرکت های ارتودنسی معتبر روانه بازار شدند و حتی سیمهای دارای روکش سفید نیز همراه با آنها ارائه شدند تا حداکثر زیبایی به درمان ارتودنسی اعطا شود.

ارتودنسی اینویزلاین

درابتدای سال های ۲۰۰۰ میلادی کمپانی اینویزلاین آمریکا تکنیک جدیدی از مرتب کردن دندان ها را به علم ارتودنسی معرفی نمود.در ارتودنسی اینویزلاین،کل درمان ارتودنسی به مراحل متعددی تقسیم می شود و برای هر مرحله،پلاک شفافی ارائه می شود تا فرد با پوشیدن سریالی این پلاک های شفاف ، دندان های خود را بتدریج متظم تر کند . این تکنیک ارتودنسی اگرچه در ابتدای راه ، ایرادات تکنیکی زیادی داشت اما به مرور، این مشکلات فنی برطرف گردید و این شرکت به مرور توانست کیفیت بالایی از درمان ارتودنسی را ارائه نماید.

الاینرهای ارتودنسی:

با اتمام دوره انحصاری شرکت اینویزلاین برای ساخت و تولید الاینرهای(پلاک های)شفاف ارتودنسی،کمپانی های دیگری از کشورهای مختلف نیز وارد زمینه الاینرهای شفاف شدند اما در نهایت اساس ارائه این تکنیک ارتودنسی بر مبنای استفاده متوالی از الاینرهای شفاف باقی ماند.این پروسه با گذشت زمان از نظر تکنیکی ارتقا یافت و بتدریج توانست اشکالات اولیه خود را تصحیح کرده و بهبود ببخشد.در طی این سالها علاوه بر کمپانی های آمریکایی و غربی،شرکت های ارتودنسی و کره ای نیز وارد زمینه ارتودنسی شفاف شده اند و الاینرهای خود را در نقاط مختلف دنیا عرضه می کنند.

ارتودنسی نامریی در ایران

در ایران به دلیل مشکلات تحریمی،کمپانی های آمریکایی معتبر هیچوقت امکان فعالیت را نیافتند و در برهه ای شرکت های کره ای و چینی وارد بازار ارتودنسی های نامریی کشورمان شدند.فعالیت این شرکت های کره ای و چینی نیز مقطعی بود و اکثرا” این شرکت ها،توسعه برندشان در زمینه کشورمان را نیمه کاره رها کردند که خود همین موضوع موجب بدبینی به آینده ارتودنسی نامریی در کشور ما شد.از اواخر دهه ۱۳۹۰ و اوایل ۱۴۰۰ به تدریج ارتودنتیست های ایرانی به صورت مستقل شروع به فعالیت در زمینه الاینرهای شفاف نمودند و تا حدی توانستند جای خالی شرکت های معروف ارتودنسی دنیا را در کشورمان پر کنند.امروزه اکثر موارد این نوع ارتودنسی و مراحل درمان آن با بومی سازی این تکنیک در کشورمان تولید و استفاده می شود که البته نتایج قابل قبولی هم داشته است.

چه تفاوتی میان انواع ارتودنسی های نامرئی وجود دارد ؟

استفاده از این ارتودنسی ، به دلیل عدم وجود سیم های فلزی در بین بزرگسالان ، از محبوبیت بیشتری برخوردار است. ارتودنسی های نامرئی دارای انواع مختلفی هستند. تفاوت اصلی که میان ارتودنسی های نامرئی وجود دارد ، در قابلیت برداشتن آن ها می باشد. ارتودنسی های نامرئی مانند ارتودنسی های با پلاک شفاف ، که قابلیت خارج کردن از دهان را دارند ، در دسته ارتودنسی های متحرک قرار می گیرند. دو نوع دیگر از ارتودنسی های نامرئی ، قابلیت جابه جایی و برداشتن از دهان را توسط بیمار ندارند ، و در دسته ارتودنسی های ثابت قرار می گیرند.

انواع ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی های نامرئی در سه دسته تقسیم بندی می شوند ، که عبارتند از :

ارتودنسی نامرئی لینگوال

در این روش ارتودنسی ، به منظور دیده نشدن سیم های ارتودنسی ، سیم ها را در سطح پشتی دندان ها ، در فک بالا و پایین می چسبانند . ارتودنسی لینگوال به جز در موارد خاص ، روش مورد توصیه متخصص ارتودنسی نیست. زیرا احتمال شکسته شدن آن وجود دارد. همچنین این ارتودنسی فضای دهان را اشغال می کند ، و برای زبان مزاحمت ایجاد می کند. معمولا در ارتودنسی ، سعی بر این است که از دو روش دیگر استفاده شود.

ارتودنسی با پلاک شفاف

در این نوع ارتودنسی ، برای ردیف و مرتب کردن دندان ها ، از پلاک های نامرئی و دستگاه های بسیار شفاف استفاده می شود. ارتودنتیست پس از معاینه بیمار به این نتیجه می رسد که ، آیا این نوع ارتودنسی برای بیمار مناسب است یا خیر. پلاک های شفاف نامرئی ، هر دو الی سه هفته یکبار ، باید توسط بیمار تعویض شوند. به دلیل دیده نشدن این نوع ارتودنسی در دهان ، امروزه بیماران زیادی متقاضی استفاده از ارتودنسی نامرئی ، بر روی دندان های خود هستند.

ارتودنسی با براکت های همرنگ دندان

در این روش درمانی، به منظور ارتودنسی دندان ها از براکت های بسیار شفاف و همرنگ دندان استفاده می شود. براکت ها عموما از جنس پلاستیک یا سرامیک می باشند. در صورتی که بیمار دارای هر نوع ناهنجاری باشد ، می توان از این نوع ارتودنسی استفاده نمود. براکت های همرنگ دندان ، علاوه بر اینکه در دهان دیده نمی شوند ، دارای زیبایی و استحکام قابل ملاحظه ای هستند. همچنین این براکت ها مشکلی برای زبان و تکلم بیمار ، ایجاد نمی کنند.

ارتودنسی های نامرئی فاقد سیم

در این روش مرتب کردن دندان ها ، به وسیله ی ردیف های دندانی بدون سیم انجام می شود که ، اصطلاحا به آن الاینر تراپی گفته می شود. در الاینر تراپی ، به کمک روش ها و تکنیک های درمانی پیشرفته در ارتودنسی نامرئی ، و با استفاده از ردیف کننده های دندانی بدون سیم ، درمان نامرتب بودن دندان ها صورت می گیرد. ساخت و طراحی پلاک های شفاف مختص بیمار ، به صورت کامپیوتری و با توجه به طرح درمان ارتودنسی ، انجام می گیرد. بر روی هر الاینر نامرئی ، شماره ای درج شده که ، بیمار در طول درمان ارتودنسی خود بر اساس شماره ، به ترتیب این الاینر ها را بر روی دندان های خود ، استفاده می کند. معمولا مدت زمان استفاده از هر الاینر دو هفته ، به صورت استفاده 22 ساعته در شبانه روز است. این الاینر ها دندان ها را در مدت 2 الی 3 هفته ، از جای خود به آرامی حرکت می دهند ، و آن ها را به محل صحیح قرار گیری خود هدایت می کنند. چون اعمال نیرو توسط الاینر ها ، به صورت سبک و مستمر انجام می شود ، ریشه دندان تحلیل نمی رود ، و با گذشت زمان دندان ها دچار لقی و افتادگی نمی شوند.

مراحل ارتودنسی نامرئی

برای ساخت الاینرهای ارتودنسی،ابتدا متخصص ارتودنسی دهان شما را با اسکنر داخل دهانی اسکن می کند.سپس فایل اسکن شده به لابراتوار ارسال می شود تا به کمک نرم افزارهای مخصوصی مراحل درمان به چندین بخش تقسیم شوند.برای هر بخش از درمان،یک کست یا مدل ساخته می شود و روی آن مدل،الاینر یا پلاک شفاف همان مرحله ساخته می شود.مجموعه الاینرهای شفاف یا یکجا تحویل مراجعین می شود و یا در هر جلسه مراجعه،به آنها تحویل می شود که این حالت دوم شایع تر و درست تر است.در هر جلسه معاینه با ارتودنسی شفاف،متخصص ارتودنسی چک می کند که حرکات ارتودنسی مرحله قبل تکمیل شده باشد و مسیر درمان در روند مناسبی باشد.اگر دندان ها در مراحلی از درمان،از الاینرها تبعیت نکنند ممکن است اسکن مجدد در وسط درمان لازم شود که به آن ریفاینمنت گفته می شود.در نهایت با پایان یافتن مسیر درمان،همانند تکنیک های ارتودنسی سنتی،نگهدارنده ارتودنسی تحویل مراجعه کننده می شود و درمان خاتمه می یابد.

 

مراقبت های ارتودنسی نامریی

الاینرهای شفاف در هنگام خوردن وعده های اصلی غذایی و مسواک زدن از دهان درآورده می شوند.ریزه خواری با این نوع ارتدنسی امکانپذیر است اما نباید نوشیدنی های خیلی داغ با آنها استفاده شود چرا که ممکن است شکل پلاستیکی آنها را دفرمه کنند.روزی باید ۲۲ ساعت استفاده شوند و اگر قرار است در موقعیت خاص اجتماعی از آنها استفاده نشود،بهتر است داخل محفظه خود قرار داده شوند.تمیز کردن آنها با ملایمت و با شوینده های ضعیف از قبیل مایع دستشویی انجام می شود.

جلوگیری از لک شدن الاینر های ارتودنسی نامرئی

بسیاری از افرادی که قصد استفاده از این اردتودنسی ، را دارند در رابطه با لک شدن آن ها نگران می باشند ؛ بیماران جهت جلوگیری از لک شدن الاینرهای ارتودنسی ، باید یک سری نکات را رعایت کنند که در ذیل به آن ها اشاره شده است :

  1. بیماران باید در حین غذا خوردن ارتودنسی را خارج کنند.
  2. بیماران باید قبل از استفاده از ارتودنسی نامرئی ، دندان های خود را مسواک زده و علاوه بر آن استفاده از نخ دندان نیز ضروری می باشد.
  3. بیماران باید از مصرف نوشیدنی هایی که دارای رنگ مصنوعی می باشند ، پرهیز کنند.
  4. بیماران باید از قرار دادن خوکار ، مداد و از این قبیل موارد در دهان خود خودداری کنند.
  5. هنگامی که قالب های ارتودنسی ، را از دهان خود خارج می کنید ؛ آن را درون قالب خود قرار داده و از قرار دادن آن بر روی سطوح مختلف خودداری کنید ؛ تا علاوه بر جلوگیری از کثیف و آلوده شدن از آسیب دیدن آن نیز محافظت شود.
  6. بیمارانی که از ارتودنسی استفاده می کنند ؛ باید از مصرف قرص های دندانی ، جهت تمیز کردن دندان های خود پرهیز کنند.
  7. توصیه می شود بیماران به طور مداوم آب بنوشند.
  8. بیماران باید به طور مرتب قالب ارتودنسی خود را تمیز کنند.

 

ارتودنسی نامرئی

این ارتودنسی برای چه افرادی مناسب است ؟

این نوع ارتودنسی نیاز به جلسات ویزیت کمتری دارد و همین موضوع آن را برای مواردی مناسب می سازد که با متخصص ارتودنسی خود فاصله مکانی دارند (مثل مهاجرت) و یا امکان مراجعه ماه به ماه به متخصص ارتودنسی خود را ندارند(سکونت در شهرهای دیگر)این نوع ارتودنسی برای افرادی که محدودیت اجتماعی دارند و نمی توانند ظاهر ارتودنسی فلزی را روی دندان های خود تحمل کنند گزینه مناسبی به شمار می رود.افرادی که در سنین بالا تقاضای درمان ارتودنسی دارند نیز کاندیداهای مناسبی برای ارتودنسی شفاف محسوب می شوند.این افراد می توانند بدون اینکه مشکل زیبایی داشته باشند،از الاینرهای شفاف برای ارتودنسی خود کمک بگیرند.افرادی که دارای مشکلات پزشکی خاصی هستند ولازم است مداوم تحت رادیوگرافی MRI قراربگیرند می توانند ازین ارتودنسی کمک بگیرند بدون اینکه مجبور باشند محدودیت ارتودنسی ثابت را روی دندانهای خود تحمل کنند.افرادی که در شرف ازدواج می باشند ‌و علاقه مند هستند برای مراسم عروسی خود،روی دندان های خود نمای ارتودنسی ثابت را نداشته باشند،می توانند با بهره گیری از الاینرهای شفاف مراسم خود را بدون محدودیت برگزار کنند.

از این ارتودنسی برای درمان چه عارضه هایی استفاده می شود ؟

  1. فاصله مختصر بین دندان ها
  2. به هم فشردگی مختصر دندان ها
  3. اوربایت یا اورجت كم
  4. کراس بایت
  5. بعد از ارتودنسی ثابت برای جلوگیری از برگشت جزئی دندان ها به حالت قبل

همانطور كه مشخص است این نوع ارتودنسی فقط در موارد خفیف نامرتبى دندانى به كار مى رود.

ارتودنسی نامریی برای چه افرادی مناسب نیست؟

اگر فرد منظم و مسئولیت پذیری نیستید سراغ ارتودنسی شفاف نروید.چرا که استفاده مرتب از الاینرهای شفاف به عهده خود درمان شونده گذاشته شده است و اگر قرار شود فرد درمان شونده،از آنها به خوبی استفاده نکند،درمان به نتیجه نخواهد رسید.به علاوه ین روش برای مواردی که باید دندان کشیده شود و یا حرکات دندانی پیچیده ای انجام شود نیز درمان مناسبی به شمار نمی آید.بهترین عملکرد این فرایند برای موارد مشکلات خفیف و یا متوسط می باشد و نمی توان برای هر مشکلی،استفاده از این الاینرها را توصیه کرد.

 

معایب ارتودنسی نامرئی چیست ؟

چون الاینرها را می توان از دهان خارج نمود،احتمال اینکه بشکنند یا گم شوند بیشتر است.الاینرهای شفاف در اثر رژیم غذایی رنگی،رنگ به خود می گیرند و اگر قرار باشد زود به زود تعویض نشوند ممکن است کثیف به نظر برسند.ارتودنسی شفاف گران تر از ارتودنسی فلزی است و هزینه بالای آن نیز ممکن است از معایب این نوع ارتودنسی به شمار بیاید.

مزایای الاینرهای شفاف:

الاینرهای شفاف نسبت به ارتودنسی فلزی سنتی،راحتی بیشتری دارند و آزردگی کمتری ایجاد می کنند.پلاک های شفاف سطوح صاف تری دارند و کمتر از براکت ها، محیط دهان را زخم می کنند.پوسیدگی با پلاک های شفاف کمتر است و علت آن هم به این برمی گردد که تمیز کردن سطوح دندانی با آنها راحت تر از تمیز کردن براکت های ارتودنسی است.ارتودنسی شفاف رژیم غذایی کم محدودیت تری نسبت به ارتودنسی شفاف دارد و با این پلاک های شفاف،غذاهای بیشتری را می توان در سیستم غذایی جا داد.زیبایی و نمایش بهتر ارتودنسی نامریی ،بدون شک مهمترین مزیت و برتری الاینرها به براکت های ارتودنسی می باشد.نکته دیگری که می توان اشاره کرد، این است که گاهی می توان از این پلاک های شفاف برای فلوراید زدن به دندان ها یا حتی بلیچینگ(سفید کردن دندانها)استفاده نمود.

تفاوت ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی فلزی به شرح ذیل می باشد :

  1. این ارتودنسی برای رفع مشکلات پیچیده کاربرد ندارد و معمولا برای اختلالات شدید از ارتودنسی فلزی استفاده می شود.
  2. بریس های فلزی مانند بریس های نامرئی زیبا نیستند ، اما کارآمدتر می باشند.
  3. بریس های فلزی اختلالات را با سرعت بیشترى درمان مى كند.

به این امر توجه داشته باشید که فقط فوق تخصص ارتودنسی خوب در کرج می تواند بهترین نوع و روش درمان را برای شما تعیین نماید.

 

ارتودنسی نامرئی

طول درمان ارتودنسی نامرئی چقدر می باشد ؟

درمانگرهایی که از این روش استفاده می کنند، مدعی هستند که طول درمان با استفاده از الاینرهای شفاف کوتاه تر می شود. و دلیل این اعای آنها بر این مبناست که در این روش حرکات به صورت مجموعه ای و بعضا همزمان انجام می شود و همین موضوع زمان درمان را پایین تر می آورد.چیزی که می توان به عنوان نتیجه گیری ارائه کرد،این است که درمان یک نامرتبی توسط ارتودنسی شفاف برای یک مشکل ارتودنسی، اگر کوتاه تر از ارتودنسی نامریی نباشد، طولانی تر نخواهد بود.

ارتوسرجری و ارتودنسی نامریی

اگرچه کلینیسین های درمان کننده با ارتودنسی شفاف ادعا می کنند که قادرند درمان های ارتودنسی مخصوص جراحی فک (ارتوسرجری) را نیز با این روش انجام دهند اما در این موارد به چند دلیل بهتر است درمان به عهده ارتودنسی ثابت گذاشته شود.

اول اینکه خود درمان های ارتوسرجری،درمان هایی دارای پیچیدگی می باشند و حرکات درمان های ارتودنسی پیشرفته بهتراست که به عهده ارتودنسی ثابت سپرده شود و از انجام ارتودنسی شفاف اجتناب شود.مسئله بعدی این است که جراح فک وصورت در جریان اتاق عمل فک ،از بریس های ارتودنسی ثابت به منظور وسیله بستن دو فک استفاده می کند و درزمان استفاده از الاینرهای نامریی این امکان وجود ندارد و باید پیچ هایی جدا از ارتودنسی برای فیکس کردن فکین استفاده شود و این پیچیدگی مضاعفی را به درمان تحمیل می کند.

هزینه ارتودنسی نامرئی چقدر است ؟

بدون تردید هزینه این درمان بالاتر از ارتودنسی ثابت خواهد بود.بک دلیل مهم برای این موضوع این است که اسکنر،پرینتر سه بعدی و مدل بیلدر(تجهیزات مخصوص ساخت الاینر) این فرایند بسیار گران می باشند و چون همه این تجهیزات وارداتی هستند، با افزایش ارز نیز افزایش قیمت پیدا می کنند.علاوه بر این، یک متخصص ارتودنسی باید دوره های آموزش این نوع از ارتودنسی را ببیند تا مهارت لازم برای این درمان را پیدا کند و همین کسب مهارت مخصوص،هزینه و زمان زیادی را از متخصص ارتودنسی می گیرد.یک متخصص ارتودنسی مجرب که توانایی مدیریت درمان ارتودنسی شفاف را داشته باشد،بدلیل این زمان و هزینه ای که متحمل شده است،دستمزد بالاتری نسبت به ارتودنسی ثابت دریافت خواهد نمود.اگر هزینه ارتودنسی یک درمان ساده یا متوسط توسط یک متخصص ارتودنسی، هزار تا دو هزار دلار باشد،هزینه درمان همان مشکل با نوع شفاف ، یک و نیم برابر درمان ارتودنسی ثابت همان مشکل خواهد بود؛یعنی مابین هزارو پانصد تا دو هزار و دویست دلار.

البته زمان و سختی درمان با الاینرهای شفاف در موارد مشکلات پیچیده معمولا” بیشتر از درمان ارتودنسی ثابت می باشد و به همین دلیل، در موارد درمان های پیچیده، هزینه ارتودنسی شفاف دو برابر ارتودنسی ثابت خواهد بود.علت اینکه مقادیر هزینه ای را به دلار آورده ایم به این دلیل است که تجهیزات و مواد درمان ارتودنسی اکثرا” وارداتی می باشند و کاملا” تحت تاثیر نوسانات ارزی می باشند.

ارتودنسی نامریی در زعفرانیه:

زعفرانیه تهران چند سالی هست که در حال تبدیل شدن به بورس خدمات دندانپزشکی در تهران می باشد.متخصصین دندانپزشکی مطرح زیادی در چند سال اخیر در زعفرانیه تهران،کلینیک دندانپزشکی تخصصی خود را دایر نموده اند و همین موضوع در مورد متخصصین ارتودنسی و حتی جراحان فک و صورت نیز صادق است.ارتودنسی شفاف جزو درمان های لوکس دندانپزشکی زیبایی محسوب می شود و اکثر متخصصین ارتودنسی درمانگر در مناطق لوکس شهر تهران،مراکز ارتودنسی خود را با تجهیزات خاص این نوع درمان مجهز نموده اند.کلینیک ارتودنسی نامریی دکتر اصلانی در زعفرانیه به مجهزترین اسکنر انجام این نوع درمان تجهیز گردیده است و این مرکز ارتودنسی فوق تخصصی در زعفرانیه، نه تنها به مراجعین ارتودنسی منطقه یک این خدمات را ارائه می دهد ؛بلکه پذیرای مراجعین الاینرهای شفاف از شهرهای مختلف کشور می باشد.

سوالات متداول در مورد ارتودنسی نامرئی

چه افرادی می توانند از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند ؟

برای افرادی که تمایل ندارند براکت های ارتودنسی بر روی دندان های آن ها مشاهده شود ، می تواند بهترین گزینه باشد و می توان از ارتودنسی نامرئی همانند ارتودنسی ثابت برای رسیدن به درمان موفق استفاده نمود.

آیا درمان با ارتودنسی نامرئی بازگشت دارد ؟

اگر طرح درمانی به درستی انجام شود بعد از مدتی استخوان های اطراف دندان ها می تواند وضعیت ثابتی را پیدا کنند ، به همین علت این روش درمانی دیگر بازگشتی ندارد و نیازی به استفاده دائم از الاینرها نمی باشد.

آیا ارتودنسی نامرئی منجر به پوسیدگی دندان ها می شود ؟

طلق های شفاف مورد استفاده در ارتودنسی نامرئی می تواند از روی دندان ها جدا شود ، به همین علت بیمار می تواند دندان ها را بهتر تمیز کند. بنابراین بیمار دچار پلاک های دندانی و جرم دندان نمی شود و پوسیدگی دندان ها انفاق نمی افتد. نحوه صحیح تمیز کردن دندان ها در هنگام استفاده از ارتودنسی بسیار اهمیت دارد.

آیا استفاده از ارتودنسی نامرئی چهره افراد را تغییر می دهد ؟

نامرئی بودن و مشخص نبودن براکت ها در این نوع از ارتودنسی بسیار قابل توجه می باشد. به همین علت نمی تواند در ظاهر افراد تاثیر منفی بگذارد. به مرور زمان هرچه دندان ها منظم تر و بهتر شوند ، چهره و لبخند بیمار نیز بهبود پیدا می کند. بنابراین می توان گفت تغییرات چهره به صورت مثبت بعد از پایان درمان قابل مشاهده می باشد.

آیا ارتودنسی نامرئی دردناک است ؟

کمی احساس درد در اوایل استفاده از ارتودنسی نامرئی طبیعی بوده ؛ زیرا کمی فشار به دندان ها وارد می شود. اما این فشار وارد شده استاندارد می باشد و آسیبی به دندان ها وارد نمی کند ، بلکه به بهبود وضعیت و سلامت دندان ها کمک می کند.

نظرات بسته شده است.