مینی اسکرو

این روز ها درمان ارتودنسی روبه پیشرفت است به گونه ای که یکی از تکنیک های جدیدی که به تازگی در ارتودنسی دندان مورد استفاده قرار می گیرد، مینی اسکرو نام دارد که این تکنیک تحول عظیمی را در درمان برخی از ناهنجاری های فکی- صورتی منجر شده است. در سال های گذشته درمان برخی از ناهنجاری های فکی – صورتی به وسیله ارتودنسی به همراه جراحی Orthognathic surgery انجام می شد اما امروزه با ورود مینی ایمپلنت به عرصه ارتودنسی می توان این دسته از ناهنجاری ها را بدون جراحی و تنها با ارتودنسی درمان کرد. برای آشنایی بیشتر با این وسیله با ادامه این مقاله از دکتر فرزین اصلانی ، بهترین متخصص ارتودنسی کرج همراه باشید.

 

مینی اسکرو - دکتر اصلانی

 

مینی اسكرو چیست ؟

مینی ‌اسکروها یا دستگاه ‌های‌ انکوریج موقت ابزارهایی می باشند که در ارتودنسی جهت تقویت انکوریج برای حمایت از دندان‌ های نیازمند ارتودنسی، بصورت موقت درون استخوان کاشته می ‌شوند. ناگفته نماند که مینی ‌پیچ پس از اتمام درمان ارتودنسی برداشته خواهد شد. دستگاه‌ های انکوریج موقت به روش‌ بیوشیمیایی یا مکانیکی به استخوان متصل می شوند و ممکن است در زیر استخوان ، داخل استخوان یا درون بافت قرار داده شوند. مینی اسكرو که مینی ایمپلنت یا دستگاه‌ انکوریج موقت نیز نامیده می ‌شود.

ابزار بسیار کوچک همانند پیچ است که به طور گسترده‌ در درمان ارتودنسی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. محبوبیت این ابزار روز به روز رو به افزایش است، زیرا مانند لنگر محکمی عمل می ‌کند که از یک سمت بر روی استخوان تثبیت شده و از سمت دیگر به دندان یا بخشی از دندان متصل شده است که به آرامی دندان را حرکت می دهد تا در موقعیت اصلی خود قرار گیرد.

رایج ‌ترین درمان با مینی اسكرو در کرج

    • برطرف کردن فضای خالی میان دندان ها
    • انحراف و چرخش رو به داخل دندان ‌ها که بیش از حد رشد کرده
    • انحراف و چرخش دندان‌ ها در اوپن بایت قدامی
    • عقب راندن گروهی دندان‌ها
  • صاف کردن دندان‌ آسیاب
  • عقب راندن دندان‌ آسیاب

مزایا مینی اسکرو

درمان با مینی ‌اسکرو در کرج مزایای مهم و متعددی به همراه دارد که برخی از مهم‌ ترین آن عبارتند از:

  • از ایمپلنت معمولی دندان بسیار ارزان تر است.
  • در کمترین زمان می توان آن را بر روی دندان ها نصب کرد.
  • این روش با حداقل تهاجم انجام می شود.
  • متخصص ارتودنسی خوب در کرج نیز می‌ تواند آن را نصب کند و صرفا نیازی به ارجاع بیمار به متخصصان دندانپزشکی نیست.
  • خارج کردن آن کاری بسیار آسان است.

چه زمانی از مینی ‌ایمپلنت استفاده می‌ شود ؟

در ارتودنسی هنگامی از مینی ‌اسکرو استفاده می‌‌ شود که به انکوریج ارتودنسی بسیار پایدار و حرکت دندان در اطراف آن نیاز باشد.

روش های کاشت مینی‌ اسکرو

دو روش برای کاشت مینی اسکرو وجود دارد که شامل :

  • روش سلف تپینگ : پیش از قرار دادن مینی ‌پیچ یک سوراخ در استخوان ایجاد می گردد و مینی‌ ایملنت توسط ابزاری خاص در آن پیچانده می‌ شود.
  • روش سلف دریلینگ : این روش ساده‌ تر از روش قبلی است. در این روش مینی‌ اسکرو بدون این که به ایجاد سوراخ داخل استخوان نیاز داشته باشد توسط ابزای خاص محکم می ‌شود.

 

مینی اسکرو - دکتر فرزین اصلانی

مراقبت از مینی‌ اسکرو

  • برای پیشگیری از عفونت ، تمیز نگه داشتن اطراف مینی ‌اسکرو از اهمیت بسیاری برخوردار است.
  • در این دوران افراد می توانند به وسیله پنبه آغشته به دهان شویه کلروهگزادین اطراف مینی ‌ایمپلنت را تمیز کنند.
  • پس از قرار دادن مینی ‌پیچ در دهان افراد باید دهان خود را به مدت یک هفته با دهان شویه کلروهگزادین شستشو دهند.
  • از دستکاری کردن آن پرهیز شود.
  • افراد باید توجه داشته باشند که از مسواک‌ های الکتریکی جهت تمیز کردن دندان های خود در این دوران استفاده نکنند.

در چه شرایطی از مینی اسکرو استفاده می شود ؟

از این نوع پیچ برای از بین بردن فاصله بین دندان ها و همچنین جابجایی دندان های کج استفاده می شود. ممکن است گاهی اوقات سیم های ارتودنسی و یا سایر ابزارها موجب شوند تا دندان ها به اشتباه در موقعیت نامناسبی قرار بگیرند ؛ در چنین شرایطی به کمک مینی اسکرو در تهران ، می توان به رفع و اصلاح این مشکل کمک نمود. از این وسیله به عنوان لنگر برای بستن فواصل بین دندان ها و صاف کردن دندان ها نیز استفاده می شود.

مینی اسکرو چگونه قرار داده می شود ؟

  • در هر لحظه از روند درمانی ارتودنسی با بریس ثابت ، امکان استفاده از این نوع پیچ وجود دارد.
  • برای این منظور برای بی حس شدن لثه ها ، ابتدا از بی حسی موضعی استفاده می شود. همچنین ممکن است از بیمار خواسته شود از دهان شویه ضد باکتری ، پیش از پیچ کردن مینی اسکرو استفاده شود.
  • گاهی لازم است برای اینکه مینی پیچ داخل فک وارد شود ، سوراخ کوچکی را در ناحیه مورد نظر در فک ایجاد نمود تا مستقیما و به آرامی پیچ در استخوان فک قرار داده شود.
  • ممکن است بعد از قرار دادن اسکرو در فک فشار عجیبی را احساس نمایید.
  • می توان از یک وسیله پلاستیکی نیز برای قرار دادن مینی پیچ در موقعیت مناسب به عنوان راهنما استفاده نمود.
  • در نهایت برای شروع حرکت و جابجایی دندان ها در ویزیت بعدی می توان بریس را به مینی پیچ متصل نمود.

میزان موفقیت درمان ارتودنسی به کمک مینی اسکرو چقدر است ؟

بررسی های انجام شده در رابطه با میزان موفقیت آمیز بودن درمان ارتودنسی دندان به کمک اسکرو نشان می دهند که این درمان تا 80 درصد می تواند کمک کننده باشد و نتایج خوبی را رقم بزند. معمولا مینی پیچ به نحوی در فک کاشته می شود که در نهایت بین ریشه های دو دندان مجاور قرار بگیرد.

تا چه مدت لازم است مینی اسکرو در دهان باقی بماند ؟

زمان مشخص و دقیق برای ماندگاری این نوع از پیچ ها در داخل دهان وجود ندارد و این موضوع تا حد زیادی به شدت مشکل فرد بستگی دارد. به صورت کلی بعد از آنکه دندان ها در موقعیت مناسبی قرار بگیرند ، بعد از گذشت 6 ماه الی 2 سال ، با توجه به هدف درمان و نوع ناهنجاری ، مینی اسکرو از داخل دهان و فک برداشته می شود. باید در طی این مدت مراقبت های لازم را انجام دهید.

آیا برداشتن مینی پیچ درد دارد ؟

استفاده از مینی اسکروها نیز مانند سایر ابزارهای درمانی ارتودنسی نیازی نیست تا همیشه در داخل دهان باقی بمانند به همین دلیل بعد از آنکه روند درمانی انجام شود ، برداشته می شوند. نیازی به نگرانی و ترس در رابطه با برداشتن این نوع پیچ ها نیست ؛ چرا که به کمک بی حسی موضعی بدون اینکه هیچ دردی را احساس کنید ، اسکرو از دهان برداشته می شود. بافت لثه و استخوان فک نیز در طی مدت زمان کوتاهی بعد از برداشتن اسکرو ، ترمیم خواهد شد و بعد از آن هیچ ناراحتی را احساس نخواهید کرد.

هزینه مینی اسکرو چقدر است و چه تاثیری روی هزینه نهایی ارتودنسی دارد؟

هزینه مینی اسکرو برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد و بستگی به مواردی مانند محل جغرافیایی، تخصص و تجربه پزشک، نوع درمان ارتودنسی دارد. تاثیر مینی اسکرو بر روی هزینه نهایی درمان ارتودنسی به دو عامل بستگی دارد. اولین عامل، تعداد مینی اسکرو هایی است که برای درمان شما نیاز است. دومین عامل، نوع درمان ارتودنسی است. اگر درمان شما شامل مینی اسکرو باشد، هزینه نهایی بیشتر از درمان ارتودنسی سنتی خواهد بود.

به طور کلی، استفاده از مینی اسکرو ممکن است هزینه درمان ارتودنسی را افزایش دهد، اما این روش به دلیل دقت بالا و کاهش زمان درمان، می تواند در بلند مدت به صرفه تر باشد. بهتر است با پزشک ارتودنتیست خود در مورد هزینه ها و تاثیر مینی اسکرو بر روی درمان خود مشورت کنید.

خطرات و عوارض مینی اسکرو ارتودنسی چیست؟

مینی اسکروها، ابزارهای کوچکی هستند که به صورت جراحی در استخوان فک یا دهان کاربرد دارند و برای کمک به حرکت دندان‌ ها در درمان ارتودنسی استفاده می‌ شوند. با این حال، همانند هر جراحی دیگری، ممکن است با خطرات و عوارضی همراه باشد. برخی از خطرات و عوارض ممکن عبارتند از:

  • خطر عفونت: جراحی مینی اسکرو ممکن است با خطرعفونت همراه باشد، اما با رعایت دقیق بهداشت دهان و محیط جراحی، این خطر به حداقل ممکن می‌ رسد.
  • خطر خونریزی: جراحی مینی اسکرو ممکن است با خونریزی همراه باشد، اما با استفاده از تکنیک ‌های جراحی مناسب و رعایت دقیق دستورالعمل‌ های پس از جراحی، این خطر کاهش می ‌یابد.
  • خطر آسیب به بافت‌ های نرم: جراحی مینی اسکرو ممکن است با خطر آسیب به بافت‌ های نرم مانند لثه، ریشه دندان و عصب‌ های دندان همراه باشد. با انتخاب یک دکتر ماهر و با تجربه، این خطر کاهش می‌یابد.
  • خطر عدم موفقیت: در برخی موارد، مینی اسکروها ممکن است به درستی در استخوان فک یا دهان جا نشوند و این موضوع می‌تواند باعث عدم موفقیت در درمان ارتودنسی شود.
  • خطر رد شدن: در برخی موارد، مینی اسکروها ممکن است به دلیل عدم تحمل بدن به مواد خارجی، رد شوند.

در کل، برای کاهش خطرات و عوارض مینی اسکرو ارتودنسی، بهتر است با یک متخصص ارتودنسی مشورت کنید و تمامی دستورالعمل‌ های پس از جراحی را رعایت کنید.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات