ارتودنسي دندان

ارتودنسي دندان

ارتودنسي دندان یکی از روش های پرطرفدار برای صاف و مرتب کردن دندان ها می باشد ، افرادی که قصد انجام مرتب کردن دندان های خود را دارند ، بهتر است برای درمان به بهترین متخصص ارتودنسی مراجعه کنند و در صورت نیاز به عمل فک باید نزد یک جراح فک خوب و مجرب نیز بروند تا تحت درمان قرار بگیرند.

ارتودنسي دندان برای رفع مشکلات ذیل انجام می شود :

  • بهم ریختگی دندان ها
  • فاصله بین دندان ها
  • باز ماندن دهان به دلیل روی هم قرار نگرفتن دندان های فک بالا و پایین
  • زمانی که دندان های فک بالا جلوتر از دندان های فک پایین باشند.

مراحل ارتودنسي

ارتودنسي دندانبرای انجام ارتودنسي دندان بیمار ابتدا باید به یک متخصص ارتودنسی خوب و مجرب مراجعه کند و پس از معاینه و بررسی های مورد نیاز یکی از دستگاه های ارتودسنی ثابت یا ارتودنسی متحرک انتخاب شده و برای بیمار استفاده می شود.

ارتودنسی ثابت بر روی دندان های بیمار نصب شده و قابل در آوردن از دهان نمی باشد اما ارتودنسی متحرک را می توان هنگام غذا خوردن و مسواک زدن از دهان خارج کرد.

همچنین به این نکته توجه کنید که در برخی از مواقع بیمار برای مرتب شدن دندان ها نیاز به جراحی فک دارد.

برای انجام جراحی فک همراه با ارتودنسی ابتدا دندان ها مرتب می شوند و پس از آن با جراحی فک تغییرات مورد نیاز بر روی فک اعمال می شود.

پس از سپری کردن دوره نقاهت جراحی زیبایی فک مجدد برای اینکه دندان ها در موقعیت اصلی خود تثبیت شوند ، ارتودنسی دندان انجام می شود.

مدت زمان ارتودنسي دندان چقدر می باشد ؟

مدت زمان سیم کشی یا ارتودنسي دندان برای افراد مختلف متفاوت می باشد و این مدت بین 8 الی 24 ماه می باشد.

عوارض ارتودنسی دندان

بسیاری از مردم تنها از مزایای ارتودنسی دندان آگاهی داشته و در رابطه با عوارض و خطرات ناشی از ارتودنسی ، اطلاعاتی ندارند ؛ در این زمان این سوال به وجود می آید که آیا ارتودنسی دندان عوارض هم دارد ؟

در پاسخ به این پرسش ، باید ذکر شود در صورت مراجعه به متخصص ارتودنسی مجرب و چیره دست و هم چنین رعایت نکات و توصیه های ایشان در طی دوره درمان با ارتودنسی ، هیچ گونه خطر و عوارضی بیماران را تهدید نمی کند ؛ اما در غیر این صورت امکان بروز مشکلات بسیاری همانند پوسیدگی دندان ، کوتاهی ریشه دندان ، آفت دهان ، واکنش های آلرژیک و از این قبیل موارد وجود دارد.

طبق مطالب فوق ، افرادی که تصمیم به انجام ارتودنسی گرفته اند ، باید در انتخاب متخصص ارتودنسی ، بسیار دقت کرده و یکی از بهترین آن ها را انتخاب کنند و علاوه بر آن در رعایت نکات و مراقبت های ارتودنسی ، نیز سهل انگاری نکرده و تمامی موارد تاکید شده توسط پزشک معالج خود را رعایت نمایند.

لازم به ذکر است در بین عوارض ارتودنسی که در فوق به آن ها اشاره شده است ، بروز پوسیدگی دندان شایع تر از سایر موارد بوده که در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان توسط بیمار رخ می دهد ؛ بنابراین به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت داده و به هیچ عنوان در این باره سهل انگاری نکنید.

مراقبت های قبل و بعد از ارتودنسي دندان :

درباره مراقبت های قبل و بعد از ارتودنسی مقالات جامعی تهیه شده و در وب سایت موجود است که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به آن ها مراجعه کنید ؛ اما به طور مختصر می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

  1. بیمار قبل و بعد از ارتودنسی باید بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند.
  2. بعد از ارتودنسي در صورتی که درد داشتید می توانید با مشورت ارتودنتیست خود از مسکن استفاده کنید.
  3. بعد از ارتودنسي دندان از مواد غذایی که نیاز به جویدن زیاد دارد مانند ته دیگ، ذرت ، سیب ، هویج و غیره استفاده نکنید.
  4. از مسواک های مخصوص ارتودنسی برای تمیز کردن دندان های خود استفاده کنید.
  5. مراقب براکت های ارتودنسی خود باشید تا لق یا کنده نشوند و در صورت بروز مشکل سریعا به دکتر ارتودنسی مراجعه کنید.

با رعایت مراقبت های قبل و بعد از ارتودنسی دندان بهترین نتیجه را از انجام آن به دست آورید.

ارتودنسی نامرئی

می توان گفت ارتودنسی نامرئی ، جدیدترین فناوری در زمینه ارتودنسی است ؛ این نوع از ارتودنسی دندان ، مناسب افرادی می باشد که نسبت به ظاهر دندان های خود بسیار حساس بوده و تمایل دارند ، براکت های ارتودنسی آن ها مشخص نباشد.

ارتودنسی نامرئی ، را می توان به سه دسته تقسیم کرد که عبارت اند از :

  1. ارتودنسی لینگوال
  2. ارتودنسی با موارد همرنگ
  3. ارتودنسی با پلاک های شفاف

لازم به ذکر است امکان خارج کردن دستگاه ارتودنسی با پلاک های شفاف از دهان توسط بیمار وجود دارد ، بنابراین این نوع از ارتودنسی نامرئی ، در دسته ارتودنسی های متحرک قرار می گیرد ؛ اما ارتودنسی لینگوال و ارتودنسی با موارد همرنگ جزء ارتودنسی های ثابت محسوب می شوند.

بسیاری از بیماران در این باره سوال می پرسند که آیا ارتودنسی نامرئی موثر است ؟

بله با ارتودنسی نامرئی ، می توان بسیاری از مشکلات و ناهنجاری دندان ها را برطرف کرد اما متخصص ارتودنسی به منظور رفع ناهنجاری های پیچیده درمان با ارتودنسی ثابت را پیشنهاد می دهد.

انواع بریس های ارتودنسی

دندانپزشک برای انجام ارتودنسی نیاز به بریس دارد ، بریس ها انواع مختلفی دارند که عبارت اند از :

بریس فلزی : مردم با این نوع از بریس ها ، بیشتر آشنایی دارند زیرا نسبت به دیگر انواع بریس ها قیمت مناسب تری دارند.

بریس های فلزی ، تشکیل شده از براکت های فلزی هستند که به دندان وصل می شوند و سپس به وسیله سیم های فلزی به یکدیگر متصل می شوند و برای جایگذاری ثابت آن ها در ناحیه مورد نظر از باندهای لاستیکی استفاده می شود.

معمولا پزشکان زمانی که می خواهند ناحیه گسترده ای را تحت درمان قرار دهند از این نوع بریس استفاده می کنند.

بریس سرامیکی : بریس های سرامیکی ، از براکت و سیم های شفاف یا هم رنگ دندان ساخته شده است به همین دلیل نسبت به بریس های فلزی کمتر در معرض دید قرار می گیرند و از این رو نسبت به انواع دیگر گران تر نیز می باشند.

استفاده از این نوع بریس ، می تواند باعث طولانی تر شدن دوره درمان شود.

بریس نامرئی : این نوع بریس ها از قالب های شفافی ساخته شده اند که باعث پنهان شدن ارتودنسی می شود به همین دلیل در مقایسه با بریس های فلزی گران تر هستند.

بریس لینگوال : این نوع بریس شبیه به بریس فلزی می باشد ، تنها تفاوت آن در این است که بریس لینگوال به جای قرارگیری در جلوی دندان در پشت دندان قرار می گیرد.

قیمت بریس لینگوال گران تر از دیگر انواع بریس می باشد.

 

 

بریس متحرک : معمولا از این نوع بریس برای درمان در سنین پایین استفاده می شود و به این صورت است که بیمار می تواند در هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن آن را بردارد.

سن مناسب جهت ارتودنسی دندان

معمولا دندان پزشکان توصیه می کنند که درمان ارتودنسی از سن 12 الی 13 سالگی شروع شود زیرا در این زمان تمامی دندان های دائمی رشد کرده و در جای اصلی خود قرار گرفته اند.

آیا انجام ارتودنسی برای بیمار درد به همراه دارد ؟

معمولا بیمار به دلیل حرکت دندان ها و عادت نداشتن به قرار گیری براکت ها در داخل دهان در روزهای اول درمان ، کمی درد احساس می کند اما با گذشت زمان بیمار به ارتودنسی عادت خواهد کرد و از درد او نیز کاسته خواهد شد.

آیا بانوان در زمان بارداری می توانند اقدام به انجام ارتودنسی کنند ؟

بله درمان به وسیله ارتودنسی ، در دوره بارداری اشکالی ندارد ؛ اما بیمار باید در این رابطه به دندان پزشک خود اطلاع دهد تا پزشک برای درمان او از اشعه ایکس استفاده نکند.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات